Die Schlossküche

Frühstück

Bis dem Anfang diese Jahrhundert wurde das Essen in diese Küche gekocht. Heute wird der Frühstück in der neu ausgebesserte Raum genossen. Die Buffet ist das Herrensitz würdig, jedoch wird etwas andere Gerichte angeboten als damals.

​​
Die Anrichtung kann Heute z.B. von folgendes bestehen: frischgepresste Orangen- oder Apfelfruchtsaft. Schönes Brot, Eier, Käse, kleine Pfannkuchen, Fruchtsmoothies aus die Früchte der Jahreszeit hergestellt. Kaffee, Tee und frisches Frucht.

Folkehusholdningen anno 1873

Afskrift efter Husjomfru Caroline Ludvigsens optegnelser om Folkehusholdningen på Juelsberg i 1873-74.

Maj
Når køerne kommer ud, får røgterne en snaps til hver mellemmad. Når køerne ligger ude, får røgterne også en snaps til natmaden

Juni
Når høhøsten begynder, får alle folkene hver en snaps til hver mellemmad og en til middag, når de ikke får middagssøvn. Ingen får gammelt øl før de begynder at slå græs på engen, - da blandes en spand gammelt øl med 2 spande friskt både morgen og middag. De får alle 5 snapse hver om dagen.

August

I høstens tid får folkene hvedebrød, første gang, når de kører rug ind, da får hver et stykke hvedebrød og 2 stk. rugbrød til mellemmad og hver 5 snapse af mærkede flasker og i reglen 2§ spand gammelt øl blandet med det friske øl. Folkene får smør i grøden over middagen og sirup på pandekagerne. De får endv. sødmælk af dyppe grød i over aftenen den sidste tid af høsten…..

Juelsberg slot •  Bed & Breakfast • Juelsbergvej 11 • 5800 Nyborg • Tlf: 65 31 00 99 • Fax: 65 31 02 15​